YEREL
Giriş Tarihi : 05-11-2021 18:50   Güncelleme : 05-11-2021 18:50

Ahatli Köprü Açılışı

Мустафа Карадайъ от Птичар, Момчилград: С Искра Михайлова ще градим мостове

Ahatli Köprü Açılışı

Мустафа Карадайъ от Птичар, Момчилград: С Искра Михайлова ще градим мостове

Когато с Искра Михайлова станем президент и вицепрезидент, ние ще градим мостове. Такава е ролята на президента по конституцията - да бъде обединител на нацията. Но освен обединител на нацията, ние ще следим да се градят мостове между различните институции. Да работят в диалог, в синхрон, в координация и взаимен контрол. Ние ще градим мостове  и между различните политически партии, а не да ги противопоставяме и разделяме. Ще градим още мостове - между хората и държавните органи. Ще следим за спазването на конституцията и законите на страната от държавните органи, а не те да се ползват като бухалка срещу хората и бизнеса заради прищевките на някой властимащ, това заяви кандидатът за президент на ДПС Мустафа Карадайъ в момчилградското село Птичар, където заедно с кандидата за вицепрезидент Искра Михайлова присъстваха на откриването на моста, свързващ родното място на световноизвестния щангист Наим Сюлейманоглу с пътя за ГКПП "Маказа".

На церемонията присъства жителите на родопското село, гости от съседни населени места, Момчилград и околните общини. Тук бяха всички кандидати за народни представители от листата на партията - Мустафа Карадайъ, Мукаддес Налбант, Байрам Байрам, Адлен Шефкед, инж. Павлин Кръстев, Юсеин Ахмед, Абидин Хаджимехмед, Зюлфие Ибрямова, Сейфи Мехмедали, Ферхад Ферхад. Сред гостите бяха заместник председателите на ДПС д-р инж. Хасан Азис, Ахмед Ахмед и Халил Летифов, кметове на община Момчилград в минали мандати - Сунай Хасан, Акиф Акиф, Ердинч Хайрула, Бирол Кьосеюмер, бившите депутати от ДПС Ерол Мехмед и Велислава Кръстева, кметовете на Джебел Неджми Али, на Кирково Шинаси Сюлейман, на Черноочене Айдън Осман, на Ардино Изет Шабан, председатели на общински съвети, кметове на кметства, общински съветници.

"Днес се осъществи една мечта на жителите на село Птичар - да имат мост, осигуряващ им пряк път до Момчилград и останалите населени места. Тази мечта се осъществи благодарение на ДПС", заяви кметът на община Момчилград Илкнур Кязим. Тя разкри, че предстои край новооткрития мост да бъде изградена чешма в памет на световноизвестния щангист Наим Сюлейманоглу, който е роден в село Птичар.

Ние вярваме, че хората са равнопоставени, независимо дали живеят в най-отдалечената махала или в столицата. През последните години ние не срещнахме това разбиране от държавата. Ние винаги бяхме ощетени. Държавните пари се разпределяха по безпринципен и несправедлив начин. Точно затова ние трябва да подкрепим нашата кандидат-президентска двойка - Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова, както и нашите кандидати за народни представители. Защото тази подкрепа означава инвестиции в малките населени места, инвестиции в нашите общини", каза още Илкнур Кязим. Тя допълни, че от 31 години има една политическа партия, която свързва хората, а не ги противопоставя и не ги разделя.

"От 31 години в България има политическа партия, която създава мостове на равнопоставеност и свързва хората и тази партия е - Движение за права и свободи. Очакваме подкрепа на предстоящите избори и пожелаваме успех на нашите кандидати с номер 17", заяви кметът на Момчилград.

"Хората от Птичар мечтаеха. Но и други хора по света мечтаеха. През 1963 година един американец в една 17-минутна реч каза, че има една мечта - Мартин Лутер Кинг. Да, неговата мечта се осъществи. Днес Ню Йорк може да избира цветнокож кмет, а САЩ могат да избират Барак Обама за президент. Добре е да мечтаем и да следваме мечтите си", заяви Мустафа Карадайъ. Той даде и други примери, за места, където не е проблем различният да бъде избиран - Лондон и Ротердам. Мустафа Карадайъ посочи също Илхан Кючюк, който е избран за президент на АЛДЕ, където членуват 60 либерални партии от Европа.

"В България едни хора, които заемат високи политически длъжности като премиери и президенти, чертаят разделителни линии между политическите партии. Водят личностни битки между институциите, а тези битки се превръщат в институционална война и водят до политически кризи, криза на държавността, на демокрацията", каза още кандидатът за президент на ДПС. Според него освен че чертаят разделителни линии тези хора издигат и стени, казват никога с този, а не казват защо.

"Освен че издигат стени, те копаят и окопи и водят окопна война. Това е лошото в политиката в нашата родина. Дошло е време ние да го преодолеем. ДПС още ос създаването си има за основа философията на заедността за правене на политика", подчерта Мустафа Карадайъ. Той припомни, че благодарение на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган България направи мирен преход от комунизъм към демокрация, благодарение на българския етнически модел, който може да служи за пример на целите Балкани и на Европа.

"Нашата политика на заедността прави символично мост между различните. И е нужен този мост, и различният ни е нужен, за да крепи моста. Затова философията на заедността е всеки да отстоява своята идентичност. И другият, ако има нужда да му помогнем, той да отстоява своята идентичност, заедно да градим нашето общо бъдеще в нашата родина България, заедно да крепим моста", заяви Мустафа Карадайъ.

След прерязването на лентата кандидатите за президент и вицепрезидент Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова получиха като подарък от момчилградчани национален трибагреник. Връчи им го кметът на Момчилград Илкнур Кязим с пожеланието след изборите да го отнесат в президентството. Церемонията завърши с молитва, отслужена от районния мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди. На присъстващите беше раздаден курбан за здраве.