SİYASET
Giriş Tarihi : 07-01-2016 13:02   Güncelleme : 07-01-2016 13:06

Лютви Местан: Мога да мълча и на нося на бой, от 12 дни срещу мен се води епитетна война (обновена)

Епитетна война се води срещу мен и колегите, каза той и изреди епитетите: собственик на електроцентрали, на верига ресторанти, на ферма, предател, измемник, шпионин, измамник, мошеник, женкар, предател на национални интереси

Лютви Местан: Мога да мълча и на нося на бой, от 12 дни срещу мен се води епитетна война (обновена)
„Мога да мълча и да нося на бой, без да бъда сломен, защото за 12 дена системата от медийни бухалки стовари върху гърба ми минимум 12 000 тупалки“, обяви в началото на пресконференцията си Лютви Местан.
Епитетна война се води срещу мен и колегите, каза той и изреди епитетите: собственик на електроцентрали, на верига ресторанти, на ферма, предател, измемник, шпионин, измамник, мошеник, женкар, предател на национални интереси.
Лютви Местан посочи своите "знакови" политически действия, с които се гордее:
Решението за оттегляне на подкрепа от правителството на Пламен Орешарски;
Спирането на "Южен поток";
Позицията по украинската криза;
Декларацията по повод убийството на Борис Немцов;
Систематичния опит за възстановяване на диалога с дясното, започнал с кафето в Кърджали с г-н Борисов;
Възстановяване на диалога с Анкара.
После Местан стигна до причината за своето изключване: "Прословутата декларация за сваления руски самолет, който бе посочен в речта на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган като основен мотив за отстраняването ми от ръководния пост и членството в партията."
Местан обясни каква е била целта на всичките му действия - да свърже ДПС отново с дясното и да се върне на власт.
"Стратегическата цел беше ДПС да се върне на власт през пазарния вход. Избирателят да се почувства на власт, а не свързаните с ДПС бизнес интереси, които и без това са на власт. Това беше възможно, ако полето на ДПС се освободи от едни много опасни мини. Знаех, че с тези воденични камъни ДПС няма да бъде легитимен участник в управлението на страната. Особено в съюз с дясното в България. Прозрях простичката истина, че пътят на ДПС минава през дясното. Управление с дясното би означавало признание за качественото израстване на ДПС и освобождаването от онези митологеми, които ни натъкват в ъгъла на една, както се твърди, олигархична проруска партия", каза Местан.
Както вече 24rodopi.com писа, Лютви Местан се появи в сградата на БТА заедно със съпругата си Ширин. Тук са и бившият областен лидер на ДПС в Кърджали Бахри Юмер, депутатите Хюсеин Хафъзов и Марияна Георгиева и други.
4-ма гардове пазят Местан. В района на БТА има бронирана кола и барети.
24rodopi.com
Очаквайте подробностите
 
 Error24