Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 01-01-1970 02:00   Güncelleme : 28-12-2015 12:27

Петя Раева, ДПС: Имаме нужния потенциал и възможности за двама депутати от Пловдив

Петя Раева, ДПС: Имаме нужния потенциал и възможности за двама депутати от Пловдив Петя Раева, водач на листата на ДПС в Пловдив-град, в интервю за Радио “Фокус” -Пловдив след официалното откриване на предизборната кампания на ДПС в Пловдив. Фокус: Г-жо Раева, вече започна предизборната кампания на ДПС в Пловдив. По какъв начин ще протече тя?

Петя Раева, ДПС: Имаме нужния потенциал и възможности за двама депутати от Пловдив

 

Петя Раева, ДПС: Имаме нужния потенциал и възможности за двама депутати от Пловдив

 

Петя Раева, водач на листата на ДПС в Пловдив-град, в интервю за Радио “Фокус” -Пловдив след официалното откриване на предизборната кампания на ДПС в Пловдив.

 Фокус: Г-жо Раева, вече започна предизборната кампания на ДПС в Пловдив. По какъв начин ще протече тя?

Петя Раева: Ние сме толерантни хора и искаме да проведем една толерантна, тиха кампания, без много дандании и без пищност, защото “пир по време на чума” не е най-подходящото нещо, което трябва да види обществото от нас. Напротив. Средствата, които бяхме заделили за откриване на кампанията, доста ги стеснихме като мероприятие и остатъка решихме да дарим на едно детенце, което е болно. Родителите се обърнаха към нас за помощ и ще дарим всъщност средствата от деня на откриване на кампанията в Пловдив на това дете.

Фокус: Какви са амбициите ви за депутатски места в следващия парламент?

Петя Раева: Разбира се имаме амбиции за двама депутати и имаме нужния потенциал и нужните възможности. Съответно кандидатите ни са много добри.

Фокус: Водач на листата сте Вие, а втори е Бранимир Иванов. Кажете нещо за него.

Петя Раева: Бранимир е вече много познат в очите на обществото. Той е общински съветник, доста е активен в Общинския съвет на град Пловдив и го познават.

Фокус: Вашият коментар за това, което стана с него? За действията на полицията, която привика Бранимир на разпит?

Петя Раева: Това беше много грозно от страна на органите на реда. Оправдаха се с рутинни полицейски действия, но за мен това не са рутини и не може да се вика вторият кандидат в листата, кандидат за народен представител в полицията с цел да бъде предупреден да не продава и да не купува гласове. Нямам информация от другите политически сили вторите в листата да са викани. По тази логика трябваше и госпожа Менда Стоянова, кандидатите на БСП и на другите политически сили да бъдат също предупредени. Това е тенденциозно отношение към нашата политическа сила.

Фокус: Кои са опонентите ви и как ще се състезавате с тях по време на предизборната кампания?

Петя Раева: Действията по време на политическата кампания са спор, дебат и всъщност изтъкване на приоритети, които са полезни за града.

Фокус: Какви са основните ви приоритети през тази кампания?

Петя Раева: За мен най-важното е Пловдив да вземе своето подобаващо място, да не е последен по развитие в страната, а както е втори по големината, така да бъде и втори по икономическо развитие, а защо не и да се конкурираме и със София. Аз съм родена в Пловдив, израснала в Пловдив и съм единственият водач на политическите сили, който е от Пловдив, примерно от парламентарно представените. Всички идват тук, правят едни помпозни политически кампании и си отиват, но аз ще остана в Пловдив. Семейството ми е тук и искам пловдивчани да бъдат щастливи, както с доходите с, така със семействата и децата си, които да имат тук нужното образование и достойната работа.

Фокус: Заявихте, че ДПС не е етническа партия. Защо?

Петя Раева: Защото в нашите редици, както станахте свидетели при официалното откриване на кампанията, връчихме много нови книжки за членство. Голяма част от тях са българи, има роми и турци, има и арменци при нас. Това е една мултиетническа среда, в която ние работим.

Фокус: Вашето послание към избирателите?

Петя Раева: Искам нашите избиратели наистина да намерят достойните хора, които да ги представляват в парламента, а не след шест месеца да видят отново, че са си избрали хора, които не стават за нищо и да имаме отново парламентарни избори.

Димитър ВЛАДИМИРОВ | 15 април 2013  | Радио "Фокус"- Пловдив

Dps.Bg