Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 01-01-1970 02:00   Güncelleme : 28-12-2015 12:27

Райков и Местан единни: Етнизирането на вота е недопустимо

„Всякакво етнизиране на политическия дебат в предизборната кампания е абсолютно неприемливо“, това каза министър-председателят Марин Райков след среща в Министерски съвет с лидера на ДПС Лютви Местан, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Райков и Местан единни: Етнизирането на вота е недопустимо

 

„Всякакво етнизиране на политическия дебат в предизборната кампания е абсолютно неприемливо“, това каза министър-председателят Марин Райков след среща в Министерски съвет с лидера на ДПС Лютви Местан, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Моля българските граждани да имат доверие, че ние няма да допуснем едни да бъдат противопоставяни на други на тази основа”, заяви служебният премиер.

От своя страна лидерът на ДСП Лютви Местан добави: „Аз съм председател на партия, която има, може би, най-силно основание да се самоопредели като неетническа. В този смисъл ще се противопоставим решително на всеки опит, по какъвто и да е повод, да се етнизира предизборния дискурс. Това би било опасно за гражданския мир в страната".

Служебният премиер обяви, че до няколко дни кабинетът ще даде първоначален отговор на въпросите за състоянието на публичните финанси.

Haber.bg